Groene Euroborg

Groene Euroborg

Sinds 2011 heeft een aantal bedrijven zich verenigd in de Energy Valley Topclub om via sport het grote publiek meer te betrekken bij duurzame energie. Dit wordt vormgegeven door een breed programma aan maatschappelijke projecten, waar onder de Groene Euroborg om voetbalclub FC Groningen en het thuisstadion Euroborg te vergroenen. Hierbij is de club onder meer overgestapt op groen gas auto’s, wordt groen ingekocht en wordt fors bespaard door ‘good housekeeping’ en door de energieprestaties zichtbaar te maken in het stadion. Op basis van crowdfunding wordt het stadiondak voorzien van zonnepanelen om eigen duurzame energie op te wekken. De 1e fase is gerealiseerd met meer dan 500 panelen en ruim 200 particuliere deelnemers. De werving voor de volgende fase is in volle gang.

Stichting Energy Valley maakt onderdeel uit van het bestuur en kernteam van de Energy Valley Topclub Projecten waar het project Groene Euroborg onder valt.

Facts & Figures

Startdatum: Gefaseerd project (1e fase zonnedak in januari 2014 geïnstalleerd).
Einddatum: Project in volle gang. Geïnteresseerden kunnen zich nog intekenen voor 2e fase zonnepanelen via: www.1miljoenwatt.nl
Project type: Decentraal / ZonPV

Investering: 1e fase zonnedak: >€300.000 door crowdfunding