Enterprise Europe Network (EEN)

Enterprise Europe Network (EEN)

Het Entreprise Europe Network is hét Europese netwerk voor mkb’ers waar je als bedrijf niet omheen kunt als je internationaal zaken doet of dat wilt gaan doen. EEN ondersteunt ondernemers bij internationale handel en innovatie.

EEN helpt bedrijven met het wereldwijd vinden van internationale handelspartners of de juiste partners voor technologische samenwerking. Daarnaast adviseert EEN bedrijven over EU-wet- en regelgeving, financiering, Europese programma’s en fondsen. Tenslotte begeleidt EEN bij de deelname aan Europese R&D-projecten. EEN doet dit laagdrempelig en kosteloos.

Meer dan 60 landen

De kern wordt gevormd door het netwerk en de database. Meer dan 600 organisaties in meer dan 60 landen zijn aangesloten bij het EEN-netwerk. Dit zijn onder andere Kamers van Koophandel, overheidsagentschappen en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling. De contacten onderling zijn intensief dus het is mogelijk snel te schakelen.

Database met 8000 bedrijven

Dan is er nog de database waar meer dan 8000 bedrijven en organisaties in staan die op zoek zijn naar (Nederlandse) partners. Ook zitten er profielen in van mkb’ers die een oplossing voor een technologisch probleem zoeken of een partner om een innovatie verder mee te ontwikkelen of te vermarkten.

Stichting Energy Valley

Stichting Energy Valley is lid van de Sector Group Intelligent Energy; een van de 17 sectoren binnen EEN. In deze sector zijn ruim 60 partijen actief die zich richten op energie. Daarnaast is Energy Valley lid van het noordelijke EEN-consortium waar verder in zitten: CVO/Cube050, Water Alliantie, Business Development Friesland en de Healthy Ageing Campus in Groningen, Friesland en Drenthe. Energy Valley neemt deel in dit project omdat we er zijn om ondernemers te ondersteunen bij product- en diensten ontwikkeling in de regio en daarbuiten. Als netwerkorganisatie hebben we veel contact met ondernemers, kennisinstellingen en overheden en mogen we dus niet in het EEN-netwerk ontbreken.

Hulp nodig?

Energy Valley is gericht op energie en daaraan gerelateerde activiteiten. Wij kunnen u helpen bij het vinden van partners in het buitenland door samen met u een profiel op te stellen, contact met ondernemers en organisaties te leggen of u betrekken bij matchmaking evenementen die georganiseerd worden. Tenslotte kunnen we informeren en adviseren over Europese financieringsregelingen en buitenlandse markten.

Contact

Bent u geïnteresseerd in wat het netwerk voor u kan betekenen neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Meer informatie over EEN en de database en het netwerk zijn te vinden via www.een-north.nl en http://een.ec-europa.eu/.