DNV-GL

DNV-GL

Over DNV-GL

DNV GL in Groningen beschikt over state-of-the-art laboratoria waar onder dynamische real-life omstandigheden gas- en energietechnologie kan worden getest. Daarmee ondersteunt DNV GL de industrie om technologieën op een innovatieve, duurzame en kosteneffectieve manier te ontwikkelen. Om optimale oplossingen te verkrijgen, combineert DNV GL operationele expertise met innovatieve en duurzame kennis van de energiemarkt en gasindustrie. In de laboratoria van DNV GL kunnen testen worden uitgevoerd in een veilige testomgeving volgens industriestandaarden, waarbij onafhankelijkheid, integriteit en vertrouwelijkheid worden gewaarborgd.

 

Er staat in Groningen het Multiphase Flow laboratorium van DNV GL, een state-of-the-art laboratorium waarin meetapparatuur voor olie en gas getest kan worden. Het laboratorium behoort in zijn soort tot de top drie van de wereld en bedient alle grote olie- en gasmaatschappijen. Daarnaast beschikt DNV GL in Groningen over een Fuel Transition Center, alwaar het gas- en energietechnologie full-scale toetst op hun veiligheid, functionaliteiten en prestaties.

DNV-GL

Adres
Energieweg 17
Postcode
9743 AN
Plaats
Groningen
Land
Nederland
Website
www.dnvgl.com

In het Fuel Transition Center ondersteunt DNV GL bedrijven in het ontwikkelen van technologie met het doorlopen van toetsingsstappen tijdens het ontwikkeltraject voordat nieuwe technologieën in de praktijk en op schaal toegepast gaan worden. Dit doet DNV GL samen met diverse stakeholders en maatschappelijke partners door het vaststellen van regels, richtlijnen, lokale aspecten waaraan nieuwe technologie aan dient te voldoen. DNV GL biedt de initiatiefnemers de dienst aan om als onafhankelijke beoordeellaar op te treden voor hun project. Hierbij is DNV GL tijdens het gehele project (van concept tot realisatie, ingebruikneming en indien noodzakelijk periodieke inspectie) betrokken om vast te stellen dat de installatie voldoet aan de vigerende (door DNV GL opgestelde) praktijkrichtlijnen.