Vacature: Project Manager bij NEC

07 jun 2019

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. In deze transitie moeten bedrijven, (kennis-) instellingen en overheden samen innoveren om doorbraken te bereiken in technologie en kennis, in economische en maatschappelijke toepassingen én in het denken en doen van mensen. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Voor de versterking van ons team Onderzoek zoeken wij een:
 

Project Manager (0,8-1 fte)

Het team en de functie

In deze functie werk je aan onderzoeksprojecten en -samenwerkingen. Je bent breed inzetbaar, zowel bij het ontwikkelen van onderzoeksagenda’s en nieuwe samenwerkingen en projecten als bij het uitvoeren en managen van projecten. Je doet dit samen met teamgenoten, collega’s van andere teams en kennis- en bedrijven partners. Je bent inhoudelijk sterk op het brede terrein van energietransitie en hebt specifiek expertise op het terrein van chemie – en/of natuurkunde. Je kunt goed projectmatig werken, hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat om contacten met partners op te bouwen en onderhouden.

Het team Onderzoek richt zich op het ontwikkelen van kennis over energietransitie en op het innemen van een centrale positie in het mondiale onderzoeksnetwerk voor energietransitie. Om dit te bereiken is uitbreiding van onderzoeksprogramma’s, –faciliteiten en -capaciteit nodig, zowel op toegepast als op wetenschappelijk niveau. We willen het bestaande portfolio aan toegepast en wetenschappelijk energieonderzoek binnen de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen uitbouwen, en zoeken daarbij nadrukkelijk samenwerking met andere kennisinstellingen en met bedrijven. Dit doen we door projectontwikkeling te coördineren en ondersteunen, dit in afstemming met onze partners en afhankelijk van calls vanuit bijvoorbeeld de Europese Commissie en de Rijksoverheid.

Inhoudelijk richten we ons overwegend op vijf thema’s: Noordzee als Energieregio, Waterstof, Lokale Energiesystemen, Industriële Transformatie en Vergroening Gassysteem. Bij deze thema’s is nieuwe kennis nodig over technologie en energiesystemen, maar bijvoorbeeld ook over economische-, ruimtelijke-, gedrags- en juridische aspecten en bredere duurzaamheidsvraagstukken. Met onze activiteiten willen we verbindingen leggen tussen deze onderzoeksgebieden.

Functie-inhoud

 • Coördineren van uitbouw van het onderzoeksportfolio m.n. op de thema’s Industriële Transformatie, Waterstof en Vergroening Gassysteem, waaronder inhoudelijke uitwerking van onderzoeksagenda’s;
 • Aangaan en onderhouden van contact met interne en externe relaties / stakeholders, signaleren en afstemmen van behoeften en uitbouw van het eigen netwerk;
 • Onderzoeksvoorstellen ontwikkelen op basis van een analyse van uitdagingen, wensen en behoeften van onze partners en vertaling van deze analyse in een plan van aanpak met projectdoelen en onderzoeksvragen;
 • Vertegenwoordigen van New Energy Coalition met gezag, creativiteit en humor, o.a. bij betrokken kennisinstellingen, gemeenten, provincies, bedrijven en subsidie-instellingen;
 • Managen van lopende onderzoeksprojecten, onder andere management van samenwerking binnen projectconsortium en met externe stakeholders.

Functie-eisen

 • WO afgestudeerd met affiniteit met onderzoek; in een voor hernieuwbare energie relevant veld. Kennis op natuurwetenschappelijk terrein en op de thema’s Industriële Transformatie, Waterstof en/of Vergroening Gassysteem is een pré;
 • Aantoonbare (werk-)ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van onderzoeksprojecten;
 • Aantoonbare ervaring met het werken met stakeholders uit verschillende sectoren;
 • Analytisch: in staat om inhoudelijk en strategisch de mogelijkheden voor nieuw onderzoek te inventariseren en beoordelen, en om daaruit voortkomende projectvoorstellen en subsidieaanvragen op te stellen en in te dienen in samenspraak met de betrokken New Energy Coalition-medewerkers en wetenschapper(s);
 • Flexibel, zelfstandig en gericht op samenwerken in een team;
 • Sterke communicatieve vaardigheden: snel verbindingen maken en een vertrouwensband creëren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en goede redactionele vaardigheden;
 • Goed georganiseerd en in staat om overzicht te houden; uitstekende planning en organisatorische vaardigheden;
 • Goed functionerend in een omgeving met deadlines.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 september 2019 of eerder. Het betreft een dienstverband voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij bieden een gevarieerde baan met ontwikkelkansen in een informele werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris.

De functie is ingeschaald op schaal 8, met een salaris van minimaal €3.100 en maximaal €6.300 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

Informatie

Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Robbert-Jan Slobben (050-363 4552), coördinator team Onderzoek. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Bianca Dijkstra of Jeanine Steenbergen (088-1166800).

Je kunt solliciteren door vóór 24 juni a.s. een motivatiebrief en CV te sturen naar HRM@newenergycoalition.org. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 juni en 1 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsarchief