TT Circuit Assen wederom podium voor racende studenten

05 jul 2018

’s Werelds grootste technische competitie voor studenten komt opnieuw naar Nederland. 1500 studenten van 50 Europese topuniversiteiten en hogescholen gaan van 9 t/m 12 juli a.s. de strijd aan op het asfalt én voor het presentatiescherm tijdens de tweede editie van Formula Student Netherlands.

Na een succesvolle editie in 2017 is het TT Circuit wederom het ultieme podium voor de racende wetenschappers van de toekomst. Slechts een week nadat Marquez en Rossi de paddock hebben verlaten, nemen zij hun intrek op de legendarische gronden van ‘The Cathedral of Speed’.

De Nederlandse inbreng is ook dit jaar sterk. Het team van TU Eindhoven wil, na een knappe derde plek in 2017 een gooi te doen naar de winst in de klasse voor elektrische auto’s. Ook het team van Hogeschool Arnhem Nijmegen is weer van de partij en hoopt na een technisch mankement tijdens de afgelopen editie, nu mee te dingen naar een topklassering in de klasse voor brandstofvoertuigen.

FSN biedt de nieuwste generatie engineers een unieke kans om hun carrière een kickstart te geven. Studenten krijgen te maken met alle facetten van een bedrijfsplan en maken kennis met de strikte eisen van de motorsport. Tijdens het evenement beoordelen professionals uit het werkveld de teams op ontwerp en presentatie, snelheid en acceleratie, en efficiëntie en duurzaamheid.

15 verschillende nationaliteiten zijn in Assen aanwezig. Het evenement markeert tevens de start van het Europese Formula Student-seizoen, waarna evenementen op Silverstone, Hockenheim en de Red Bull Ring in Oostenrijk volgen.

Highlight Formula Student Netherlands – TT Circuit Assen 10 juli 2018

10:00 – 20:00 Future Tech of Mobility 2018 Om de studenten nog meer in beeld te brengen bij het bedrijfsleven, organiseren we op dinsdag 10 juli een business event op het TT Circuit tijdens FSN2018. We verwachten ruim 100 professionals van o.a. Shell, NAM, Holthausen en andere bedrijven die zich op de toekomst van mobiliteit richten. Er is een B2B dagprogramma, meer informatie op de speciale eventpagina: https://futuretechmobility2018.b2match.io/

17:00 – 19:00 Skid Pad Event Dinsdagmiddag, van 17:00-19:00 hebben de studenten de eerste mogelijkheid hun auto aan de Skid Pad Test te onderwerpen. Dit figuur-8 wordt constant nat gehouden middels een sproei installatie. Zo wordt zowel de techniek als de coureurs maximaal getest.

19:00 Top Dutch Solar Racing Demo Niet alleen Formula Student teams staan in de spotlight, het nieuwe Noord-Nederlandse solar racing team rijdt op dinsdagavond een aantal demonstratieronden met hun prototype zonneauto.

Ook staat dit evenement op deze website in het Engels: 
https://www.energyvalley.nl/evenementen/future-tech-of-mobility-2018-business-event 

 

 

Nieuwsarchief