‘Toekomstfestival’ SummerLabb groot succes

19 jan 2015

De eerste Groningse editie van SummerLabb, een reizend showcase festival van de duurzame toekomst, was een groot succes. SummerLabb streek tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag voor drie dagen neer op het Ebbingekwartier, van 15 tot en met 17 januari.

Op SummerLabb was een grote variëteit aan proefopstellingen te zien en vooral ook te beleven: een Power-2-Gas battle van Gasunie, een Formule 1 race op zonne-energie, een sustainable dancefloor en er werd live een gitaar 3D-geprint die op de afsluitende dag voor 1000 euro werd geveild én werd ‘ingespeeld’ door de artiest Jett Rebel.

Verschillende partijen uit het hele land waren partner van SummerLabb en presenteerden hun visie op de toekomst, waaronder ook een aantal noordelijke partijen zoals Gasunie, Energy Expo en Rijksuniversiteit Groningen. Stichting Energy Valley was partner van het reizende festival. Ook Energy College was, hoewel zonder proefopstelling, aangesloten.

Meer informatie is te vinden op www.labsessies.nl/summerlabb en op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/summerlabb

Nieuwsarchief