Toegang tot 256 miljoen EFRO INTERREG subsidie in provincie Noord-Holland

23 jan 2015

Voor het eerst kan de provincie Noord-Holland meedoen aan het Europese subsidieprogramma INTERREG 2 Zeeën. Dit betekent dat de provincie aanspraak kan maken op 256 miljoen EFRO-subsidie. De eerste call van het INTERREG 2-Zeeënprogramma is inmiddels geopend en voor het eerst kunnen organisaties en (overheids-)instanties projecten indienen.

INTERREG 2-Zeeënprogramma
Het INTERREG 2-Zeeënprogramma heeft als doel om via grensoverschrijdende samenwerking nationale grenzen te overbruggen en gezamenlijke problemen of kansen samen te benaderen. Tussen de kustgebieden van de vier lidstaten van Frankrijk, Engeland, België/Vlaanderen en Nederland kunnen gezamenlijke projecten gerealiseerd worden op het gebied van innovatie, koolstofarme technologie, klimaatproblematiek en groene groei. Dit is specifiek bedoeld voor de Kop van Noord Holland, Alkmaar e.o., IJmond en de agglomeratie Haarlem.  Daarnaast kunnen alle Noord-Hollandse gemeenten die buiten deze grenzen vallen, toch aanspraak maken op deze 2-Zeeën subsidie. Het behoort namelijk tot de mogelijkheden dat in het 2 Zeeënprogramma 20% van het budget besteed worden aan regio’s die buiten de officiële grenzen liggen.

 

Wat kan de provincie Noord-Holland betekenen?
Het is mogelijk om aanspraak te maken op cofinanciering via de Provinciale Uitvoeringsregeling Cofinanciering Europese projecten.

Voor meer informatie zie http://www.noord-holland.nl/web/Actueel/Nieuws/Artikel/Toegang-tot-256-miljoen-EFRO-INTERREG-subsidie.htm

Bron: provincie Noord-Holland

Nieuwsarchief