Team Bahrein maakt deelnemers DONG Energy Solar Challenge compleet

14 mei 2014

De University of Bahrein heeft zich als laatste deelnemer ingeschreven voor de DONG Energy Solar Challenge (DSC2014). Daarmee is de inschrijving compleet. Het team had in december al te kennen gegeven mee te willen doen, maar moest nog wat stappen nemen. Bij hoge uitzondering kreeg de universiteit uitstel om zich in te schrijven. Met de deelname van de oliestaat verschijnen er maar liefst vijftien buitenlandse teams aan de start van de vijfde editie van de zonnebootrace. De race start op 28 juni in Blauwestad en finisht op 5 juli in Leeuwarden.

 

Deelnemen aan de DSC2014 kan in verschillende klassen. Bahrein doet mee in de Challenge A. Deze klasse vaart met standaard zonnepanelen van sponsor The Sun Factory en heeft de meeste deelnemers; 24 teams komen uit in deze klasse. In de B-klasse en de Topklasse komen zes teams uit. De nieuwe standaardklasse V20 kent drie deelnemers. Naast deelnemers uit Bahrein heeft de DSC2014 ook teams uit Brazilië, Polen, Duitsland, België, Turkije, China, Finland, Indonesië en Amerika.

In december 2013 reisden Andries van Weperen, adviseur van de DONG Energy Solar Challenge en Gerard van der Schaar van het Private Energy Solar Boat Team naar Bahrein. Tijdens hun bezoek gaf de Universiteit van Bahrein aan dat zij graag mee willen doen aan de DONG Energy Solar Challenge 2014. Ze hebben de zonneboot uit 2012 van het Cree Yacht Team van Bartosz Puchowski uit Polen overgenomen. Daar moest nog wel aan gesleuteld worden. Het is voor het eerst dat een team uit deze regio meedoet. Maar blijkbaar is er ook in een oliestaat als Bahrein toekomst voor zonne-energie.

Nieuwsarchief