Stichting Energy Valley betrekt nieuw onderkomen bij Groen Gas NL Leeuwarden

07 feb 2014

Stichting Energy Valley heeft een nieuw onderkomen in Fryslân. De Friese werklocatie verhuist mee met Groen Gas Nederland (GGNL) naar de binnenstad van Leeuwarden. Op 5 februari opende de burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone het nieuwe kantoor aan het Hofplein in Leeuwarden.

Ferd Crone memoreerde in zijn openingstoespraak dat Leeuwarden niet alleen actief partner is van Energy Valley maar ook aan de wieg heeft gestaan van GGNL. ‘Koeien zijn onlosmakelijk verbonden met het Friese landschap en leveren de grondstof voor biogas.’ Een vestiging in Leeuwarden was dan ook een logische keuze.

GGNL heeft zich bij de oprichting in 2011 gevestigd op de Dairy Campus. Het internationale kenniscentrum voor melkveehouderij van de Universiteit van Wageningen, Hogeschool Van Hall-Larenstein, Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden. Vanwege toenemende studentenaantallen begon hier ruimtegebrek te ontstaan en is GGNL op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. Gezien de nauwe samenwerking met GGNL, Leeuwarden en Fryslân had Energy Valley ook een werklocatie op de Dairy Campus. Met de verhuizing van GGNL naar de Friese hoofdstad zal ook Energy Valley zijn intrek nemen in de nieuwe binnenstadlocatie om nog beter bereikbaar te zijn voor ondernemers.

Nieuwsarchief