Provincie steunt energieneutrale renovatie koopwoningen

25 sep 2014

Gedeputeerde Bote Wilpstra zet maandag 29 september bij minister Blok zijn  handtekening onder de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. De provincie ondersteunt daarmee het streven om via NulopdeMeter verbouwingen van particuliere rijtjeswoningen (1950–1980) energieneutrale koopwoningen te realiseren. Om bedrijven en gemeenten te begeleiden bij de uitvoering van de deal, stelt de provincie 30.000 euro beschikbaar. De gemeenten Groningen, Veendam, Pekela en de Marne hebben interesse getoond in de Deal.

Maandag 29 september is de officiële start van de Deal. Bouwers, gemeenten, provincies en banken verbinden zich middels hun handtekening onder deze Deal aan de opgave om op grote schaal NulopdeMeter verbouwingen voor koopwoningen mogelijk te maken. De bedoeling is dat huiseigenaren de kosten van hun huidige energierekening om kunnen zetten in een lening voor een slimme verbouwing naar een zogenaamde NulopdeMeter woning. Hierdoor krijgen zij een mooier, comfortabeler, energieneutraal huis dat ook nog eens meer waard is.

NulopdeMeter woning

Een NulopdeMeter renovatie wordt uitgevoerd onder de condities Nul-10-0:

• Nul: een gegarandeerde NulopdeMeter renovatie;

•  10: die binnen tien werkdagen uitgevoerd wordt;

•    0: waarvan de kosten om de woning energieneutraal te maken woonlastenneutraal zijn te financieren voor de particulier. Dat wil zeggen dat de kosten van aflossing en rente van de investering over dertig jaar gelijk zijn aan of lager zijn dan de kosten voor het energiegebruik over dertig jaar vóór de renovatie. Voor de primaire doelgroep van deze deal, bewoners van een gemiddelde rijtjeswoning uit de periode ‘50-‘80, betekent dit dat de investering maximaal €45.000,- inclusief BTW mag kosten.

Bron: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=139116

Foto: Wijkvereniging Tuinwijk / Flickr Creative Commons Search

Nieuwsarchief