Presentatie filmplannen duurzame energie "DEAL de serie"

21 apr 2015

Afgelopen donderdag werden de filmplannen voor de nieuwe afleveringen van DEAL de serie gepresenteerd door producent feddehoekstra.org, in samenwerking met stichting Energy Valley. Het gaat om een serie van zeven korte speelfilms waarin innovatie, techniek en transitie naar duurzame energie centraal staan in Noord-Nederland. De pilot van de serie, D.E.A.L., is zowel op (inter-)nationale filmfestivals als in het onderwijs enthousiast ontvangen. Nu zijn in de afgelopen maanden zes nieuwe verhalen ontwikkeld.

Publieksprijs
De presentatie vond plaats middenin het prachtige Noordoost-Groningse landschap, de arena van de serie en ging van start met het nieuws dat de pilot de publieksprijs heeft gewonnen op filmfestival Grenzland Filmtage in Selb, Duitsland.

Website
Vervolgens werd het nieuwe platform voor de serie gelanceerd: www.dealdeserie.nl. Op deze site is informatie over de serie te vinden, evenals het digitale lespakket dat voor het onderwijs is ontwikkeld.

Filmplannen
Tenslotte werden de filmplannen gepresenteerd: zes spannende, maar ook grappige verhalen die bij de toehoorders in goede aarde vielen. In juni zal één van deze afleveringen, 'Tour de Force' al worden opgenomen. Op 9 en 16 mei worden hiervoor castingrondes voor jong acteertalent tussen de 13 en 18 jaar georganiseerd.

Meer info
Voor meer informatie over DEAL de serie zie www.dealdeserie.nl
Facebook: https://www.facebook.com/DEAL.de.serie
Twitter: @DEALdeserie

Nieuwsarchief