OrangeGas opent 50e Groengas-vulpunt in 5 jaar tijd

22 jan 2014

Sinds woensdag is het 50e OrangeGas-vulpunt operationeel. De Groengas-pomp is het resultaat van een samenwerking tussen Auto Kort uit Oosterwolde en OrangeGas. Het OrangeGas-vulpunt bevindt zich op het terrein van Auto Kort aan de Venekoterweg 1a in Oosterwolde, centraal gelegen tussen de A7, de A32 en de A28.

“Met de realisatie van de 50e OrangeGas-pomp is onze ambitie voor de eerste 5 jaar werkelijkheid geworden. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. We blijven bouwen aan een nog fijnmaziger netwerk van Groengas-vulpunten door heel Nederland. De ambitie is de komende jaren door te groeien naar 100 Groengas-tankstations”, aldus Marcel Borger, directeur en mede-oprichter van OrangeGas. 

Auto Kort, mede-eigenaar van het gloednieuwe vulpunt, is verheugd over de realisatie van het Groengas-vulpunt. “Wij zijn klaar voor de toekomst. Dat betekent dat ook wij het belang inzien van schonere vormen van autorijden. Het verbruik van een auto op Groengas is nagenoeg gelijk aan dat van een vergelijkbare auto op diesel, maar een stuk milieuvriendelijker én goedkoper”, aldus Wiebe van Hes van Auto Kort.

Sietse Smit van het Friese afvalbedrijf OMRIN tankte als eerste een van hun afvalinzamelwagens af. Omrin schakelt de komende jaren met het wagenpark zoveel mogelijk over op 100% Groengas van OrangeGas. In Leeuwarden, Boarnsterhim, Franekeradeel, Harlingen en op Terschelling rijden al inzamelvoertuigen van OMRIN op Groengas. Ook de afvalinzameling in de gemeente Ooststellingerwerf gebeurt vanaf nu dus op 100% Groengas. 

“Groengas is de duurzame variant van aardgas en daarmee nóg schoner dan aardgas. Wij garanderen 100% Groengas aan de pomp en zijn ook nog eens de goedkoopste aanbieder in Nederland. OrangeGas heeft veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking”, aldus Peter Bosma, key accountmanager OrangeGas. 

Over OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-tankstations door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. Vorige week nog tekende OrangeGas een overeenkomst met het Amsterdams Klimaat & Energiefonds ter waarde van € 3,75 miljoen, waardoor OrangeGas het bouwen van nieuwe Groengas-tankstations flink kan versnellen.

Nieuwsarchief