Opnieuw subsidie voor Friese werkgevers

27 okt 2014

Op 10 november 2014 stelt provincie Fryslân de subsidieregeling Talint foar Fryslân II open, dat stelden Gedeputeerde Staten vast. De subsidieregeling maakt het aantrekkelijk voor Friese werkgevers om voor één jaar een talent in dienst te nemen. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de werkgever ontvangt een subsidie en het talent kan aan de slag.

De provincie trekt 1,5 miljoen euro uit om 100 jonge talenten aan een baan te helpen. Doel van de subsidieregeling Talint foar Fryslân is investeren in de arbeidsmarktkansen voor pas-afgestudeerden. Provincie Fryslân financiert een deel van de loonkosten, zodat de Friese werkgevers passende werkervaring kunnen aanbieden aan de trainees. Daardoor staan de trainees na een jaar steviger in de arbeidsmarkt.

Anders dan de eerste ronde van de subsidieregeling wordt de trainee voor ongeveer 50% gefinancierd vanuit de subsidieregeling. Het nieuwe uitgangspunt is dus dat de werkgever zelf de overige 50% financiert. Daarnaast worden de werkgevers gevraagd de trainee minimaal 100 uur opleiding aan te bieden. De werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor de werving van pas-afgestudeerden. Talenten die na 1 januari 2011 zijn afgestudeerd aan een mbo- (niveau 3 of 4), hbo- of universitaire opleiding, komen in aanmerking voor een traineeship bij een Friese werkgever.
Subsidieaanvraag

Alle informatie over de subsidieregeling staat op de website www.fryslan.nl/talint.  Aanvragen kunnen vanaf 10 november worden ingediend bij het Provinciehuis of via de post.

Wurkje foar Fryslân
Talint foar Fryslân is onderdeel van het provinciale investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân. Met Wurkje foar Fryslân doet de provincie een extra investering van 300 miljoen euro in de mienskip. Met Wurkje foar Fryslân wil de provincie op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaat de provincie voor economische structuurversterking.

Bron: Provincie Fryslân

Nieuwsarchief