Eurosonic Noorderslag: Hoe leidt licht tot een duurzame samenleving?

09 jan 2015

Op 15, 16 en 17 januari staat SummerLabb op het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. De komende dagen stellen zij meereizende partners aan u voor. Vandaag: FOM instituut AMOLF!

• WIE ZIJN JULLIE? FOM-instituut AMOLF verricht ondermeer onderzoek naar licht op de allerkleinste schaal (nanofotonica).

• WAT DOEN JULLIE? We laten zien wat licht precies is en hoe het werkt, en via interactieve demonstraties en opstellingen tonen we hoe licht omgezet kan worden in energie. Zo gaan we in de toekomst via licht het leven een stuk duurzamer maken, en tijdens SummerLabb geven we vast een voorproefje!

2015 is het VN Internationaal Jaar van het Licht en in Nederland daarvoor De Stichting International Year of Light 2015 Nederland in het leven geroepen. Deze stichting draagt haar steentje bij door het coördineren en organiseren van allerlei activiteiten. Naast de stichting is er ook een heel grote groep wetenschappers, kunstenaars en mensen uit het bedrijfsleven die betrokken zijn bij de organisatie van het Internationale Jaar van het Licht 2015 in Nederland: voor Summerlabb zijn dat FOM-instituut AMOLF en het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven.

Summerlabb op Eurosonic Noorderslag: 15, 16 en 17 januari op het Ebbingekwartier in Groningen. Een perfecte match volgens ons, want Eurosonic Noorderslag is het podium voor aanstormend talent, en daar komen we graag langs om samen met al onze partners onze mooie toekomstverhalen te vertellen. Gratis toegang, geen festivalticket nodig!

Nieuwsarchief