'Noorden zeer geschikt voor smart grids'

20 dec 2013

Noord-Nederland is zeer geschikt voor de ontwikkeling van zogeheten 'smart grids: netwerken waarin een meet- en regelsysteem vraag en aanbod van energie op elkaar afstemt. Dat vindt topambtenaar Jaco Stremler van het ministerie van Economische Zaken. Hij zei dat donderdag 19 december in Leeuwarden in De Harmonie bij de presentatie van het plan 'Switch'. Dat is het plan waarin de noordelijke provincies aangeven welke bijdragen ze willen leveren aan de uitvoering van het Nationaal Energieakkoord.

Stremler waarschuwde het Noorden wel om selectief te blijven bij het oppakken van plannen op het gebied van duurzaamheid, en niet aan alles te beginnen 'wat je leuk lijkt'.

Maar volgens een verslag in het Dagblad van het Noorden zijn er ook volgens Stremler wel degelijk aantrekkelijke initiatieven voor het Noorden, zoals dus de smart grids. Volgens hem zijn er in Noord-Nederland al veel proeven met dergelijke slimme netwerken. 'Daarmee zorg je ook voor betrokkenheid van de bevolking', aldus het artikel.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief