Nieuwe subsidie voor energiebesparing woningen

02 apr 2014

De provincie Groningen heeft een nieuwe subsidieregeling voor woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken, de Groninger Energiepremie. Daarnaast is er een duurzaamheidslening met een lage rente beschikbaar waarmee (een deel van) de investering gefinancierd kan worden.

Om in aanmerking te komen voor deze lening is een maatwerkadvies verplicht. De provincie Groningen geeft hiervoor een subsidie van 250 euro. De lening is al beschikbaar, de subsidie is beschikbaar vanaf 14 april. Beide lopen tot eind augustus en kunnen aangevraagd worden bij SNN.

Huiseigenaren kunnen de Energiepremie zelf aanvragen of samen met buren of een Vereniging van Eigenaren. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten minimaal drie van de volgende energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd:  gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler met collector, spouwmuurisolatie, warmtepompboiler, elektrische warmtepomp en lage temperatuur centraal verwarmingssysteem (LTV-systeem).

Energiecoach Arnold de Groot kan adviseren bij  het opstellen en indienen van de subsidie aanvraag. Voor meer informatie: 085-0033332 of via www.snn.eu.

Bron: Provincie Groningen

Nieuwsarchief