Nederlands-Duitse conferentie over Bio Economie

04 jun 2014

Op 19 juni a.s. organiseert de Eems Dollard Regio een Nederlands-Duitse conferentie over “Bio economie”. Deze vindt plaats op de Campus in het Duitse Lingen, aanvang is om 9.15 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt uitvoerig gesproken over thema’s als Food-Feed-Farma, Materialen en Chemie, Duurzaamheid langs de productieketen en Opleiding-Arbeidsmarkt-Innovatie.

Ondernemers moeten bijvoorbeeld rekening houden met de hogere maatschappelijke eisen met betrekking tot milieu en dierenwelzijn en daarmee de veranderende houding van de consument.

  • Hoe kunnen de huidige productiestandaards verder ontwikkeld worden?

  • Produceren we gezonde en veilige levensmiddelen? Hoe vindt de dialoog met de consument plaats? Op welke wijze kan het vertrouwen van de consument geborgd worden?

  • Welke kansen bieden productiegewassen voor farmaceutische en cosmetische toepassingen?

  • Kan de grensoverschrijdende samenwerking op deze vragen antwoorden leveren?

Eems Dollard Regio

De Eems Dollard Regio (EDR) is de noordelijkste Europese grensregio langs de Nederlands-Duitse grens en werd in 1977 opgericht. Het kantoor is gevestigd in Bad Nieuweschans. Het is uitgegroeid tot een Nederlands-Duits ontmoetingscentrum waar grensoverschrijdende bijeenkomsten en andere activiteiten plaatsvinden en talrijke grensoverschrijdende projecten op weg gebracht worden.

 

Aanmelden

Via www.edr.eu kunt u zich voor vrijdag 13 juni aanstaande aanmelden

Nieuwsarchief