Nationaal icoon 2014 - Zet u Nederland op de kaart?

16 mei 2014

"Innoveren zit Nederlanders al eeuwen in het bloed. We moesten wel inventief zijn om te overleven. Ons land zou immers niet bestaan zonder ingenieuze gemalen en indrukwekkende deltawerken. Ooit baanbrekend, nu bewezen innovaties waar we internationaal bekend om staan en die we wereldwijd exporteren. Ook in de toekomst moeten we blijven werken aan ambitieuze projecten met grote maatschappelijke en economische impact. Deze projecten zorgen voor toekomstige welvaart en dragen bij aan het oplossen van de mondiale maatschappelijke opgaven waar we voor staan, zoals de vergrijzing, wateroverlast en het wereldvoedseltekort. En deze projecten zijn een visitekaartje van Nederland!"

Met deze wervende woorden is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  (RVO) op zoek naar nieuwe Nationale Iconen die Nederland internationaal op de kaart zetten.
Bedrijven, kennisinstituten en consortia worden van harte uitgenodigd om baanbrekende innovatieve projecten in te schrijven om het nieuwe icoon van Nederland te worden.

Het kabinet is op zoek naar projecten, die:
• een ambitieuze stip zetten op de horizon - bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken
• een groot economisch perspectief hebben
• technologisch grensverleggend zijn met uitstraling op wereldschaal

De projecten dienen bij te dragen aan de doelstellingen van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020 en kunnen in verschillende fases verkeren: van technologische doorbraken in R&D-fase, tot projecten met grootschalige toepassing op korte termijn tot inspirerende programma’s die meerdere projecten aanpakken.

Aanmelden

Tot dinsdag 1 juli kunt u zich aanmelden om kans te maken op de titel "Nationaal Icoon".
De jury selecteert uit de inzendingen de beste projecten, die hun innovatie mogen pitchen.
Op 3 november 2014 benoemt het kabinet maximaal drie projecten tot nationaal icoon.
De bekendmaking vindt plaats tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal.


Ga voor deelname naar de website: http://www.rvo.nl/nationaal-icoon-2014.

Nieuwsarchief