Hanzehogeschool Groningen op derde plek bij duurzame onderwijsinstellingen

12 jun 2014

Universiteit Wageningen en de Hogeschool Utrecht zijn de duurzaamste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. De nummer drie in de ranglijst is een nieuwe naam: de Hanzehogeschool Groningen, na een negende plek vorig jaar. Dat werd bekend bij de publicatie van de SustainaBul, de duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijs instellingen.

Deze ranglijst, die dit jaar voor de derde keer gepubliceerd wordt, toetst op duurzaamheid in brede zin van het woord. ‘’De SustainaBul is toonaangevend’’ aldus ZKH Carlos de Bourbon de Parme, die sprak namens het Comite van Aanbeveling van Studenten voor Morgen op het evenement.

Voor beide instellingen is het de tweede keer dat zij bovenaan de ranglijst eindigen, waaraan dit jaar in totaal 12 universiteiten en 10 hogescholen deelnamen. Dit geeft aan dat zij hun duurzaamheidsbeleid en –prestaties structureel goed op orde hebben.

De SustainaBul toetst op duurzaamheid en transparantie hierover binnen vier thema’s: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering en Integrale benadering. Instellingen vullen een vragenlijst in, en geven bij ieder antwoord een bewijs: een beleidsstuk, overeenkomst of ander document waaruit blijkt dat het antwoord juist is. Door een team van onafhankelijke rankers worden deze documenten gecontroleerd met de antwoorden, waarna punten worden toegekend. Op basis van het aantal punten wordt de ranglijst opgemaakt. Het uitvoeren van de SustainaBul is mogelijk gemaakt door het programma DuurzaamDoor van RVO.nl.

De nummer drie op de lijst is Hanzehogeschool Groningen, die vorig jaar nog negende eindigde. Zij hebben daarmee de sterkste verbeterslag gemaakt. Door de vertaalslag te maken van ambitie naar beleid komt Hanzehogeschool Groningen dit jaar beter uit de bus.

Nieuwsarchief