Groot Europees Energiedebat “Ondernemers als frontrunners naar een Europese Energie-unie?”

02 jun 2015

Kom naar het Grote Europese Energiedebat  “Ondernemers als frontrunners naar een Europese Energie-unie?” op donderdag 18 juni, 15.15 uur

De nieuwe Energie-unie; wat gaat die doen voor ondernemers in de energiebranche? Is deze unie onmisbaar om de plannen in het Energieakkoord uit te voeren? Helpen overheden de noordelijke ondernemers verder? Of juist niet? Wie dóet eigenlijk het echte werk in de energietransitie? Liggen de kansen voor noordelijke ondernemers voor het oprapen? En grijpen ze die ook?

In een energiek debat met toonaangevende sprekers zoeken we samen antwoorden op prangende vragen in de energietransitie. Debaters uit alle hoeken van de sector beklimmen het podium om hun mening te verdedigen.

Kom naar het Grote Europese Energiedebat op donderdag 18 juni om 15.15 op energie-innovatielab EnTranCe op de Zernike Campus in Groningen.

TransFuture Festival


Het debat is onderdeel van het TransFuture Festival op 18 en 19 juni: een vernieuwend festival over duurzaamheid, energie en nieuwe kansen. Kom kijken en zie zelf wat er allemaal mogelijk is met nieuwe energie. Luchtfietserij? No way! Op het TransFuture Festival ontmoet je onderzoekers, studenten, zzp’ers en bedrijven. Mensen met twee benen op de grond en één overtuiging: de energietoekomst is al begonnen!

Programma

15.00     Inloop
15.30     Opening en welkomstwoord
15.45     Keynotespeech Europese Commissie en interview
16:05     Reactie Europarlementariërs en interview
16.15     Start debat
17.30     Rondleidingen EnTranCe, netwerken, groen gas bbq, muziek
 

Debaters

Het debat wordt geleid door Pieter Sijpersma, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden. Debaters zijn onder andere Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks), Ruben Vermeeren (Europese Commissie), Mark de la Vieter, (Stichting Energy Valley), Gerard Dijkema (Rijksuniversiteit Groningen), Jeroen Jansen (iNRG). Meer namen volgen nog.
 

Praktisch

Aanmelden kan hier. De toegang tot het festival is gratis. Kosten voor de groen gas bbq (±15 euro exclusief drinken) komen voor eigen rekening. Voor Energy Valley Platformleden hebben wij gratis dinerbonnen beschikbaar. Lid? Geef dit aan bij het aanmelden. Maximaal twee bonnen per Platformlid, op = op.

Nieuwsarchief