Groningse Statenfractie wil vergroening chemiecomplex Delfzijl

05 dec 2013

Er zijn nog veel nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de vergroening van de chemie in Delfzijl. Dat concludeert de Statenfractie van GroenLinks in Groningen na een werkbezoek aan bedrijventerrein Oosterhorn in Delfzijl. De Statenleden waren er op bezoek om te kijken hoe ver men er al is met de vergroening en verduurzaming van het chemiecomplex.

De conclusie was dat er veel initiatieven zijn op het gebied van vergroening, maar dat er ook nog bedrijven zitten die geur- en geluidsoverlast veroorzaken, zoals ESD/Kollo. 'Als we de Eemsdelta echt groen wil krijgen, dan zullen er duidelijke keuzes gemaakt moeten worden, zowel lokaal als provinciaal', aldus GroenLinks-statenlid Harrie Miedema.

Er werd gesproken met de Klankbordgroep Milieu in Borgsweer, met Stichting Eemsdelta Green en een bezoek afgelegd aan de Bio-energiecentrale van Eneco. In de praktijk bleek dat de duurzame en groene visies die er voor de regio zijn, nogal eens vooruit worden geschoven. Zo zitten er nog bedrijven die geur- en geluidsoverlast veroorzaken, zoals ESD/Kollo.

Nieuwsarchief