Groningen ondertekent Green Deal Smart Energy City

12 nov 2013

De Groningse wethouder van Verkeer en Vervoer, Economische Zaken en Innovatie Joost van Keulen heeft namens de gemeente Groningen op dinsdag 12 november tijdens de Innovatie-Estafette in de RAI Amsterdam  de 'Green Deal Smart Energy Cities' ondertekend. Dit gebeurde op uitnodiging van Minister Kamp van Economische Zaken. Samen met een aantal gemeenten wil de minister via deze deal een extra impuls geven aan  de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening.

Het ministerie en de betrokken gemeenten willen de uitrol van nieuwe concepten, producten en diensten die nodig zijn voor het ontwikkelen van intelligente energienetwerken stimuleren. Het is de bedoeling om voor 2019 maar liefst 100.000 Nederlandse gebouwen van nieuwe energieconcepten te voorzien.

De stad Groningen wil zich graag profileren als een 'smart energy city', omdat de energie- en ICT-sectoren sterk vertegenwoordigd zijn in de Groningse economie. Ook vinden in de stad vindt nu al een aantal innovatieve, slimme energieprojecten plaats, zoals 'PowerMatchingCity' en '1000 Slimmer Huishoudens'.

Naast wethouder Van Keulen en Minister Kamp van Economische Zaken zullen ook vertegenwoordigers van vier andere gemeenten, een vijftal Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) en Netbeheer Nederland de Green Deal ondertekenen. De verwachting is dat na verloop van tijd meer partijen zich zullen aansluiten bij het initiatief.

Bron: Gemeente Groningen

 

Nieuwsarchief