Groen rijden in Groningen en Drenthe

25 mrt 2014

Energy Expo heeft de subsidies voor `groen rijden´ in de provincie Drenthe en Groningen overzichtelijk op een rij gezet voor duurzame mobiliteit. Zo zijn er regelingen voor het het rijden op groen gas, op duurzame brandstoffen en oplaadpunten voor elektrisch rijden.

De Provincie Groningen wil met de subsidieregeling 'Doorrijden op Groen Gas' het rijden op groen gas aantrekkelijker maken. Ze verwachten dat het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen en zuinige auto's zal afnemen door de afschaffing van het voordeel voor de motorrijtuigenbelasting voor zeer zuinige auto's. Daarom is er een regeling voor Wie een personenauto, bestelbusje, bus, taxi of vrachtauto heeft of gaat aanschaffen en op groen gas wil rijden. De provincie stelt de komende twee jaar 600.000 euro beschikbaar. Belangstellenden kunnen vanaf 17 maart 2014 subsidie aanvragen.

De Provincie Drenthe wil het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen en het rijden op elektriciteit stimuleren door subsidie beschikbaar te stellen voor particulieren, gemeentelijke overheden, overheidsinstellingen en ondernemingen (gevestigd in de provincie). De subsidie bedraagt maximaal € 3.500,-- per voertuig en geldt voor maximaal 10 voertuigen per aanvrager per kalenderjaar.

De Gemeente Groningen wil het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s op  privaat terrein met subsidies stimuleren. Zelf gaat de gemeente het goede voorbeeld geven door nog dit jaar 24 oplaadpunten te realiseren in parkeergarages en op P+R terreinen. De oplaadpunten komen in de parkeergarages Damsterdiep, Boterdiep, Circus en in de parkeergarage van Sociale Zaken en op de P+R terreinen Kardinge, Zernike, Hoogkerk en Euroborg. Private partijen kunnen ook oplaadpunten realiseren met subsidie van de gemeente.

Voor meer informatie zie Stichting Energy Expo Duurzame Mobiliteit.

Nieuwsarchief