Gratis online cursus over Energietransitie start op 25 april

03 mrt 2016

Op maandag 25 april 2016 starten de Rijksuniversiteit Groningen en de Energy Academy Europe met de tweede editie van de Massive Online Open Course (MOOC) over energietransitie. Aan de eerste editie van de MOOC deden ruim 4000 deelnemers van over de hele wereld mee, welke de cursus zeer positief evalueerden. De vraag voor een nieuwe lancering van de unieke gratis cursus bleek groot. In de interactieve online cursus "Solving the Energy Puzzle" delen zes docenten van vijf verschillende faculteiten binnen de Rijksuniversiteit Groningen hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen daarmee aan bod. De MOOC is toegankelijk voor zowel studenten als professionals. Meedoen is gratis, en inschrijven kan al.

De cursus begint met een online lecture van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van Energy Academy, die een lezing geeft over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende drie weken zullen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod brengen. Deze aspecten zijn onder andere de complexiteit van energiesystemen, basisbeginselen van het energierecht en de economische effecten van het beleid rondom de energietransitie. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitwijden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de studenten hun verworven kennis en vaardigheden toepassen bij het analyseren van een hedendaagse uitdaging in de energietransitie in hun eigen land.

Gedurende de zeven weken van de cursus zijn de studenten bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen. Ook zullen de deelnemers hun visie op energietransitie en duurzaamheid delen met hun medestudenten. De MOOC begint op maandag 25 april 2016, neemt ongeveer vier uur per week in beslag. Meer informatie is te vinden op de website van Energy Academy Europe

Nieuwsarchief