Gemeente Hoogezand-Sappemeer geeft alsnog vergunning af voor Zonnepark

04 mei 2017

Afgelopen maandagavond is door de gemeente Hoogezand-Sappemeer besloten om toch een vergunning af te geven voor de bouw van een mega-zonnepark nabij Sappemeer. Het bedrijf Powerfield wil 400.000 zonnepanelen plaatsen in een gebied van 117 hectare. Dit maakt het gelijk het grootste zonnepark in Nederland.

Niet iedereen is content met deze beslissing. Een aantal omwonenden is tegen de komst van het grote zonnepark, temeer omdat ze ook al hinder ondervinden van de aardbevingen door de gaswinning. Toen de gemeente een tijd geleden een vergunning had verleend voor het zonnepark tekende de groep al bezwaar aan, ondersteund door het feit dat het college van B en W de gemeenteraad te weinig had betrokken bij het toekennen van de vergunning. De rechtbank stelde de buurtbewoners in het gelijk, vooral omdat het B en W de  ‘verklaring van geen bedenkingen’ niet had gevraagd aan de raad.

Maandagavond ging dus een meerderheid van de gemeenteraad alsnog akkoord met deze verklaring. De omwonenden die tegen de komst van het zonnepark zijn, zijn teleurgesteld over het besluit van de raad. Zij zullen de vervolgprocedure dan ook op alle beschikbare manieren aanvechten.  

 

Bron: RTV Noord

Nieuwsarchief