GasTerra Energizer Award 2015

09 dec 2014

Studenten die in 2015 aan een hogeschool afstuderen en die met hun uitdagende afstudeeropdracht aan gerenommeerde bedrijven willen laten zien wat ze waard zijn kunnen zich aanmelden voor de GasTerra Energizer Award (GTEA). Aardgashandelaar GasTerra organiseert deze innovatieve wedstrijd in 2015 voor de zesde keer.

Via de GTEA wil GasTerra de innovatieve hbo’er graag betrekken bij het energievraagstuk: meer duurzame energie gebruiken en slimmer omgaan met onze fossiele bronnen, waaronder aardgas. Dit speelt in allerlei bedrijfstakken zoals de industrie, bouw, energiesector, techniek en de land- en tuinbouw. En denk niet dat alleen techneuten deze vraagstukken kunnen oplossen. Er komt veel meer bij kijken dan techniek alleen. Denk aan marketing, communicatie en bijvoorbeeld psychologie. Het moet dus anders. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden zoals het doelmatig gebruikmaken van restwarmte of het inzetten van technologie die energie efficiënter omzet in warmte of beweging. Maar ook aan het beïnvloeden van menselijk gedrag.

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Avans Hogeschool of Hogeschool Zuyd kunnen zich inschrijven vóór 12 december 2014 in via http://www.gtea.nl/

Uit alle inzendingen worden de tien beste geselecteerd. De uitverkoren studenten zijn genomineerd voor de finale en nemen het tegen elkaar op tijdens het GTEA Event op 3 juli 2015. Die dag kiest de jury een eerste, tweede en derde prijswinnaar. Zij ontvangen respectievelijk 5000, 2500 en 1000 euro.

Bron: GasTerra

Nieuwsarchief