Filmmakers zoeken financiering voor komisch drama energietechniek

03 jun 2014

Filmmakers Fedde Hoekstra en Drewes Wildeman zoeken EUR 50.000 om een komische dramaserie te kunnen ontwikkelen over techniek en duurzame energie. De serie moet ertoe leiden dat meer jongeren kiezen voor een studie of baan in de energietechniek.

Hoekstra en Wildeman maakten vorig jaar al een succesvolle pilotaflevering met als titel D.E.A.L. Deze pilot werd al op meerdere (film)festivals gedraaid en zal komend schooljaar in het onderwijs worden ingezet.

Werkgelegenheid energiebranche

Omdat de energiesector in Noord-Nederland als een speer gaat én veel oudere werknemers de komende jaren zullen stoppen, zit er een enorme golf aan werkgelegenheid in de branche aan te komen. Om te zorgen dat jongeren enthousiast worden om in de energietechnische sector te werken, willen Hoekstra en Wildeman de pilot uitbreiden naar een spannende komische dramaserie. Daarbij komen de nodige energiegerelateerde onderwerpen aan bod en de transitie naar duurzame energie. Bovendien wordt de Eemsdeltaregio positief voor het voetlicht gebracht.

Passie voor techniek

In de Resource kunt u een interview lezen met de twee bevlogen filmmakers en de passie voor techniek.

De trailer van D.E.A.L. is online te bekijken. Wie de volledige pilotaflevering wil zien, kan mailen naar: info@feddehoekstra.org.

Financiers pilot

De pilot van het project werd onder andere gefinancierd door NAM, de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum (D.E.A.L), de provincie Groningen, Groninger Seaports en 50 MKB-bedrijven uit de regio Groningen.

Nieuwsarchief