Filmmakers mikken op TV-serie op publieke zender over energie

08 mei 2014

Filmmakers Fedde Hoekstra en Drewes Wildeman zoeken EUR 50.000 om een TV-serie te kunnen maken over techniek en duurzame energie. De serie, die geschikt moet worden voor uitzending op een publieke omroep, moet ertoe leiden dat meer jongeren kiezen voor een studie of baan in de techniek.

Vanwege het spelende personeelstekort steken er voortdurend initiatieven op om jongeren te werven voor een studie of baan in de techniek. Ook in energiesector worden allerlei middelen ingezet om die branche onder de aandacht te brengen.

Hoekstra en Wildeman maakten vorig jaar al een film, D.E.A.L.: een misdaadkomedie die jongeren warm moet laten lopen voor techniek en duurzame energie. Dat was een project dat werd gesponsord door de Nam, de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum (D.E.A.L), de provincie Groningen en andere bedrijven uit de regio Groningen.

De filmmakers mikken nu op een serie van acht delen die verder in moet gaan op energie-gerelateerde zaken in Groningen. Ze willen een serie maken die zich leent voor uitzending door publieke omroepen, zo geven ze aan in de nieuwsbrief Resource van Energy Valley.

Daarvoor zoeken ze nog wel een financiële bijdrage à EUR 50.000. Partijen met geschikte locatie kunnen zich melden zodat dit als decor kan dienen.

Netbeheerder Cogas en afvalverwerker Twence maakten vorig jaar al eens een TV-serie over duurzame energie die werd uitgezonden op een lokale TV-zender. Er zijn ook plannen in de maak voor een TV-kanaal dat zich onder andere op duurzame energie richt.

Bron: Energeia.nl

Nieuwsarchief