FB Oranjewoud investeert in Greenmove Technologies

17 jan 2014

FB Oranjewoud neemt een significant minderheidsbelang in Greenmove Technologies. De onderneming ontwikkelt toepassingen gebaseerd op de GREENSTEP® technologie, een enzymproductiesysteem dat zich richt op het optimaliseren van biomassa productie processen. Met de verkoop van het minderheidsbelang door de oprichters Ekwadraat en Bioclear wordt groeikapitaal gerealiseerd om het marktpotentieel van de GREENSTEP® technologie te benutten.

Stichting FB Oranjewoud – voortgekomen uit voorheen de Friesland Bank - heeft als doel de bevordering van de economie en de cultuur van Noord-Nederland; verwerving van een minderheidsbelang in Greenmove Technologies sluit bij deze doelstelling aan.

Versnelling van de business

“De investering is een mooie opsteker, zo kunnen we Greenmove Technologies versneld op de kaart zetten bij de biogasprojecten in Nederland, België en Duitsland”. Aldus Douwe Faber, directeur en medeoprichter van Greenmove Technologies.

Commerciële fase

Greenmove Technologies werd in 2012 opgericht door een samenwerkingsverband tussen de drie oprichters. De start van de ontwikkeling van de technologie vond plaats in 2008. Sinds de pilot fase in 2012 is de eerste installatie operationeel en de resultaten hiervan hebben ertoe geleid om het product commercieel verder uit te rollen in 2014.

 

Nieuwsarchief