Energy Academy Europe verstevigt banden met China

05 nov 2014

Deze week wordt op verschillende onderwijsinstellingen in China gesproken over het gezamenlijk aanbieden van PhD-opleidingen. Het management van Energy Academy Europe in de persoon van Bert Wiersema, André Faaij en Zheng Wanli, brengt daarom een bezoek aan Shanghai, Yangling, Yangfang en Beijing.

Tijdens hun bezoek worden mogelijkheden besproken voor nieuwe contracten voor PHD-opleidingen gericht op de thema's 'energie en duurzaamheid' en 'biobased economy'. Zo zullen ze een bezoek brengen aan de Shanghai Jiao Tong University, Northwest A & F University, China Agricultural University en Tsinghua University. Ook zullen ze aanwezig zijn bij de openingsceremonie van de China Yangling Agricultural Hi-tech Fair. André Faaij houdt een speech op de Yanling International Agri-Science Forum. Bovendien geeft Faaij een presentatie bij de ENN Energy Group over "De wereldwijde kijk op de Biobased Economy en hoe de duurzaamheid ervan veilig te stellen". Bert Wiersema spreekt hier ook, maar gaat dieper in op de rol van aardgas in Nederland.

Tenslotte zijn er overleggen gepland met Wu Jianmin, Executive Vice-voorzitter van de China Institute for Innovation and Development Strategy, en met Prof. Yao Qiang, directeur van Low Carbon Lab, om de banden tussen China en de Energy Academy Europe te versterken.

Bron: Energy Academy Europe

Nieuwsarchief