Energieke start voor Hansa Green Tour 2016

07 jun 2016

Provincie Noord-Holland zwaait duurzame delegatie uit

Op woensdag 8 juni gaat de 7e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour van start. Meer dan 20 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengasvoertuig van Den Oever naar Bremen. De start van het evenement is bij de getijde-energiecentrale van Tocardo.

Provincie Noord-Holland, onder leiding van gedeputeerde Jack van der Hoek, zwaait de ondernemers uit. De deelnemers hebben met elkaar gemeen dat zij zich actief inzetten op het gebied van duurzaamheid.

Inspireren tot duurzaamheid
Roel Swierenga, voorzitter en organisator van de Hansa Green Tour: “Met onze Hansa Green Tours rijden we al 6 jaar met elektrische en groengasauto’s door Noord-Europa om inspirerende duurzame initiatieven te bezoeken en te netwerken met Duitse en Deense partners. Met deze 7e editie gaan we starten met diverse duurzame initiatieven op en rondom de Afsluitdijk en dan door naar Leeuwarden, Ameland, Groningen en Emmen. Vervolgens gaan we Duitsland in met als eindbestemming de Mercedes-Benz-fabriek in Bremen. Daar volgt een spectaculair programma met een nieuwe elektrische auto, een rondleiding door de indrukwekkende fabriek en een plenaire discussie over de toekomst van mobiliteit."
 
Eco Challenge
De deelnemers verzamelen zich op 8 juni bij Tocardo in Den Oever. De elektrische auto’s worden voorzien van 100% groene stroom van de getijde-energiecentrale. De deelnemer die de hele route weet te rijden met de kleinste CO2-voetafdruk of de grootste CO2-reductie per voertuig weet te realiseren, wordt de ‘Sustainable Mobility Hero’ van het evenement.

De Hansa Green Tour 2016 draait om het promoten van duurzame technologie en hernieuwbare energie, om te leren van ‘best practises’ en van de deelnemers onderling, maar vooral ook om elkaar te inspireren.

Nieuwsarchief