Energiebranche test topstudenten op vindingrijkheid tijdens NRG Battle

19 nov 2013

Dinsdag vindt  in het Groningse Martiniplaza de finale van de NRG Battle plaats. Vijftien teams van vijf topstudenten zullen tijdens de Energy Convention die daar plaatsvindt ieder een probleem voorgelegd krijgen door een energiebedrijf. Het team dat dit het meest vindingrijk oplost, wint de NRG Battle. De finalisten zijn geselecteerd uit de deelnemers aan de drie voorrondes voor de NRG Battle in Groningen, Eindhoven en Delft.  

De NRG Battle wordt georganiseerd door het Groningse The Talent Agency World (TTA World), een organisatie die toptalent van universiteiten en het bedrijfsleven wil samenbrengen om het proces van wereldwijde innovatie en duurzaamheid te versnellen. Van de NRG Battle bestaan inmiddels ook een online- en een mondiale versie.

Helemaal nieuw dit jaar is de Healthy Ageing Battle, die woensdag plaatsvindt op de Hanzehogeschool. In deze vergelijkbare wedstrijd zullen studenten hun vindingrijkheid echter moeten aanspreken voor het oplossen van vraagstukken op het gebied van gezond ouder worden.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief