Energie Lening Drenthe ook in 2015 beschikbaar voor het Drentse MKB

09 jan 2015

Ondernemers in Drenthe die willen investeren in energiebesparing of opwek van duurzame energie kunnen ook dit jaar terecht voor financiering bij de Drentse Energie Organisatie.

In 2014 maakten 44 Drentse ondernemers en organisaties gebruik van de Energielening Drenthe. Zij investeerden met elkaar voor ruim € 1,5 miljoen in duurzame energie en energiebesparing. Men investeerde vooral in zonnepanelen, ledverlichting en isolatie van het bedrijfspand. Een aantal ondernemers ging voor energieneutraal en maakte gebruik van meerdere aanpassingen en technieken. In bijna alle gevallen werden de werkzaamheden uitgevoerd door een lokaal Drents bedrijf.

De Energie Lening Drenthe is, op basis van een offerte, eenvoudig aan te vragen via de website www.energieleningdrenthe.nl

Naast de financiering voor Drentse ondernemers en organisaties verstrekt de Drentse Energie Organisatie projectfinancieringen tot een bedrag van maximaal 1 miljoen euro. De Drentse Energie Organisatie heeft in 2014 voor 7,6 miljoen aan financieringen verstrekt aan diverse duurzame energie projecten zoals zonnepanelen op huurwoningen, houtkachels, biovergisters, zonneweides en warmtenetten. Met deze financieringen wordt voor ruim 20 miljoen euro geïnvesteerd in het verduurzamen van Drenthe.

Stichting Drentse Energie Organisatie
De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting die op initiatief van de Provincie Drenthe de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in de provincie Drenthe. Voor meer info zie www.drentseenergieorganisatie.nl.

Bron: Drentse Energie Organisatie

Nieuwsarchief