enerGQ gooit hoge ogen bij Accenture innovatieprijs 2012

09 nov 2012

Het Groningse enerGQ heeft donderdag de derde prijs gewonnen bij de Accenture Innovation Award 2012. Het concept dat inspeelt op de energiebewustwording bij mensen leverde veel lof op tijdens de uitreiking van de awards waaraan meer dan 1500 bedrijven aan deelnamen. Het concept van enerGQ legt de verbinding tussen energiebewustzijn op het werk en thuis onder andere met de nieuwe applicatie i-CARE. Met i-CARE krijgen woningeigenaren een uniek inzicht in hun energieverbruik en kunnen ze honderden euro’s per jaar besparen. De industrie maakt reeds een aantal jaren gebruik van de innovatieve aanpak van enerGQ.

De Accenture Innovation Award is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bedrijven uitgedaagd worden om hun innovaties te presenteren en toe te lichten. Een uitgebreide voorbereiding daagt de deelnemers uit om nogmaals goed na te denken over het business concept. Accenture helpt met deze aanpak innovatieve oplossingen van jonge bedrijven door te ontwikkelen.

Zelflerend systeem Gebruikers van  i-CARE (Create Awareness Reduce Energy) hebben real time inzicht in hun energieverbruik. Ze kunnen overal en op ieder moment via een beveiligde internetverbinding hun verbruiksgegevens van gas en elektra bekijken. Het systeem is zelflerend en kent na verloop van tijd het energiepatroon van een huishouden. Het waarschuwt bij overtollig energieverbruik en laat zien hoeveel geld dit kost. Ook kan het verbruik worden vergeleken met het maandelijkse voorschotbedrag en met vergelijkbare huishoudens. Woningeigenaren zien direct waar winst valt te halen en kunnen daarop actie ondernemen. Zo kunnen ze tien tot dertig procent besparen op hun energiekosten.

SLIM wonen met energie enerGQ maakt ook onderdeel uit van het samenwerkingsverband Energiebesparing Noord-Nederland (ENN). ENN is één van de dertien SLIM aanbieders in Noord-Nederland die woningeigenaren helpen hun woning energiezuinig te maken door slimme oplossingen te bieden. Daarvan is i-CARE een treffend voorbeeld.

Nieuwsarchief