Eneco Groep vergroot haar windenergie capaciteit met 15% door een exclusief PPA partnership met YARD ENERGY

03 apr 2018

Eneco Groep sluit een exclusief 'Power Purchasing Agreement' (PPA) partnerschip met YARD ENERGY, een Nederlandse ontwikkelaar van windenergie projecten. In een PPA maakt de partij die energie opwerkt, in dit geval YARD ENERGY, afspraken met de partij die energie inkoopt, in dit geval Eneco Groep. Eneco zal voor een periode van 16 jaar 100% van de groene stroom afnemen die opgewekt wordt door 6 nieuw te bouwen windparken uit het YARD ENERGY ontwikkelportfolio. De windparken hebben een gezamenlijke capaciteit van meer dan 200MW en worden operationeel in respectievelijk 2019, 2020 en 2021.

Met dit partnership vergroot Eneco haar windenergie capaciteit met 15% tot een totaal van meer dan 1500 MW. Er worden 48 nieuwe windturbines gebouwd die samen naar verwachting meer dan 700 GWh groene stroom per jaar zullen opwekken, voldoende om meer dan 233.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Mark Belloni, Directeur Eneco Energy Trade: ‘Als koploper in de energietransitie zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om ons portfolio aan duurzame energiebronnen uit te breiden zodat we onze klanten van groene stroom kunnen voorzien. We zijn erg enthousiast over dit partnership met YARD ENERGY waardoor we meer klanten kunnen voorzien van groene stroom opgewekt door Nederlandse wind.

‘Als een van de grootste ontwikkelaars van windenergie in Nederland deelt YARD ENERGY de ambitie van Eneco om de transitie naar duurzame energie te ondersteunen en versnellen. Deze overeenkomst, die we voor de lange termijn zijn aangegaan, onderstreept onze gezamenlijke focus op een duurzame toekomst met uitsluitend groene energie’, zegt Kevin Dijkers, CEO YARD ENERGY Group.

Nieuwsarchief