Eindevenement LNG Rijn & Waal

12 aug 2014

Op 30 september 2014 vindt het eindevenement van het project “LNG an Rhein und Waal”  plaats, in het kader van de Duits-Nederlandse vakbeurs SHIPPING-TECHNICS-LOGISTICS-KALKAR 2014. Daar worden de resultaten van de studie (zowel voor wat betreft de binnenscheepvaart als ook voor het zwaar wegtransport) gepresenteerd. Het eindevenement van het project zal tegelijkertijd dienen als startpunt voor nieuwe vervolgprojecten.

Er worden presentaties en voordrachten gehouden met betrekking tot de volgende thema’s:

Begroeting Euregio Rhein-Waal

Resultaten van het project LNG an Rhein & Waal

In het grensoverschrijdende project “LNG an Rhein und Waal” onderzoeken projectpartners uit Nederland en Nordrhein Westfalen het potentieel voor gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) in zwaar wegtransport en in de scheepvaart. Vergeleken met gebruikelijke dieselbrandstoffen kan gebruik van LNG leiden tot kostenbesparingen en daarnaast  biedt het aanzienlijke voordelen t.a.v. klimaat- en milieubescherming.  Naast de uitrol van een Duits-Nederlands netwerk werden in een studie de economische effecten van de invoering van LNG als nieuwe brandstof geanalyseerd en verder uitgewerkt.  De studie moet ook aantonen in hoeverre de opbouw van een LNG infrastructuur noodzakelijk is en hoe deze effectief te gebruiken.

Het project is een initiatief van de Stichting Energy Valley (lead-partner), de stadsregio Arnhem-Nijmegen, het Ontwikkelingscentrum voor Scheepstechniek en Transportsystemen van de universiteit Duisberg-Essen (DST) en de EnergieAgentur NRW. Co-financiering van het project komt uit het INTERREG IV-A programma van de Euregio Rijn-Waal.

Details

30 September 2014, van 14.00 – 17.00 uur (indien gewenst met aansluitend gratis bezoek aan de beurs – tot 21.00 uur)

Organisatie door: EnergieAgentur NRW, Stichting Energy Valley, Stadsregio Arnhem-Nijmegen, Ontwikkelingscentrum voor scheepstechniek en transportsystemen van de universiteit Duisburg-Essen (DST)

Locatie:
Op de Duits-Nederlandse vakbeurs: SHIPPING-TECHNICS-LOGISTICS-KALKAR 2014 (die wordt gehouden van 30 september tot 1 oktober 2014), Griether Straße 110-120, 47546 Kalkar, Duitsland.

Kosten:
De workshop is gratis, inclusief toegangskaart voor de beurs.

Taal:
Engels.
 

Nieuwsarchief