Eerste LNG tankwagen geladen voor de Nederlandse transportmarkt

11 jun 2014

Rolande LNG is met 3 operationele LNG (Liquefied Natural Gas) tank stations en meer dan 100 Iveco LNG trucks op de weg bezig het grootste bedrijf in Noordwest-Europa actief in LNG voor wegtransport te worden. Rolande LNG streeft naar het vervangen van diesel door aardgas in de transportsector in heel Europa.

Titan LNG is de leidende aanbieder LNG-oplossingen aan de industriële sector in Noordwest-Europa. Titan LNG heeft als doel om al het oliegebruik voor verwarming en stoomproductie in de industrie te vervangen door LNG.

Met de belading van een 45ft LNG container bij Gate terminal zetten Rolande LNG en Titan LNG een nieuwe stap om Nederland verder op te kaart te zetten als gasland. De lading die zal worden gebruikt om IVECO trucks op aardgas te laten rijden is de eerste die in Rotterdam geladen is voor de Nederlandse thuismarkt. De nieuwe laadmogelijkheid bij Gate terminal heeft een logistiek voordeel boven de LNG inkoop uit Zeebrugge (België) waar beide bedrijven sinds jaren LNG inkopen en draagt bij aan meer leveringszekerheid voor LNG in Noordwest Europa.

De belading van de 45ft container met bijna 17 ton LNG, genoeg om 50.000 km met IVECO LNG trucks te rijden, werd gekocht van LNG leverancier Eneco Energy Trade B.V. Hiermee voegt Eneco een nieuwe klant toe aan haar small scale LNG portfolio en vergroot hiermee verder haar focus op LNG voor de downstream markt in Noordwest Europa.

“Dit is een positieve ontwikkeling voor de leveringszekerheid en de prijzen van LNG in Nederland. Hiermee is de ambitie van Nederland om de gasrotonde te zijn voor vloeibaar aardgas een stap dichterbij gekomen .” zei Fred Schouten, CEO van Rolande LNG.  De markt voor LNG Trucks die stiller, economischer en milieu vriendelijker zijn in vergelijking met diesel trucks ontwikkelt zich snel in Nederland. Bovenop de economische voordelen van LNG worden de CO2 emissies met 15%, de NOx emissies met 50%  verminderd in vergelijking met diesel.

“Voor onze Duitse klanten is dit ook een belangrijke stap. Door in Rotterdam te laden kan Titan LNG samen met Rolande LNG de industriële sector en scheepvaart sector tot in Oost-Duitsland competitieve full service oplossingen aanbieden”  gaf Niels den Nijs, commercieel directeur van Titan LNG als commentaar.

 

Bron foto: http://www.truckenmilieu.nl/

Nieuwsarchief