Duurzaam warmtenet in Hoogezand-Sappemeer

03 feb 2015

In de gemeente Hoogezand-Sappemeer komt een warmtenet voor gebruik van duurzame energie. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft een overeenstemming bereikt met Waterbedrijf Groningen Duurzaam over de leveringsvoorwaarden.

Het warmtenet levert een grote bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente. Vanaf augustus 2015 worden het sportcentrum De Kalkwijck en het Cultuurdeel van het Huis voor Cultuur en Bestuur al op het netwerk aangesloten.

Project warmtenet Hoogezand-Sappemeer
Het project warmtenet Hoogezand-Sappemeer is begin 2011 gestart. De gemeente Hoogezand-Sappemeer is initiatiefnemer van het project, samen met de stichting Energy Valley en de provincie Groningen. Waterbedrijf Groningen Duurzaam is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van het warmtenet en werkt daarin samen met Heijmans Civiel die de infrastructuur voor het warmtenet aanlegt.

Eerste afnemers en vervolg project
Het Huis voor Cultuur en Bestuur en sportcentrum De Kalkwijck worden vanaf augustus 2015 aangesloten op het netwerk. Achter het sportcentrum komen twee houtpelletketels. Aansluiting van het Cultuurdeel van het Huis voor Cultuur en Bestuur gebeurt via een distributieleiding. Binnen het distributienet komt ook een aftakking naar het Aletta Jacobs College. In de toekomst wil de gemeente ook woningen van woningcorporaties aansluiten op het warmtenetwerk.

Bron: Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Nieuwsarchief