Drie keer per dag naar Londen vanaf Groningen Airport Eelde

25 okt 2017

Vanaf april 2018 wordt de verbinding tussen Groningen en Londen flink uitgebreid. Flybe, uitgevoerd door Stobart Air, gaat drie keer per dag vanaf Groningen Airport Eelde naar London Southend Airport vliegen. Het toestel start en eindigt elke dag de vluchten op Groningen Airport Eelde. Een fantastische ontwikkeling voor de luchthaven én voor Noord-Nederland.

Marco van de Kreeke (Directeur Groningen Airport Eelde): “Met deze uitbreiding bieden wij een uitstekend product voor reizigers uit Noord-Nederland. Voor hen is het nu mogelijk om thuis te ontbijten, ’s middags aan te schuiven bij een vergadering en ’s avonds voor het eten weer thuis te zijn. Reizen naar Londen? Er is nu geen enkel argument meer om vanaf een andere luchthaven te vliegen.” De reiziger kan direct voor de terminal parkeren, straks vooraf online inchecken en hoeft slechts 40 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Kiezen voor Groningen Airport Eelde betekent kiezen voor tijdswinst en comfort.

Ciaran Smith (Network Development Manager Stobart Air): “De route tussen Groningen en Londen is sinds het begin in 2014 een populaire verbinding gebleken voor zowel zaken- als leisure reizigers. Wij zien een grote vraag naar de service en willen met deze uitbreiding van vliegfrequentie aan deze vraag voldoen. Nu kunnen we onze passagiers meer keuze bieden en onze goede relatie met Groningen Airport Eelde uitbouwen.”

Doorverbindingen naar Manchester, Dublin en Glasgow

Vanaf april 2018 is het tevens mogelijk om via London Southend Airport met een naadloze aansluiting door te vliegen naar bestemmingen als Manchester, Dublin en Glasgow. De overstaptijden zijn tussen de 45 en 90 minuten.

Inkomende reizigers

De uitbreiding is ook voor de toeristische ambities van Noord-Nederland interessant. Michel Aldering (Marketing Groningen) is blij met deze ontwikkeling: “Door de directe verbinding vanaf Groningen Airport Eelde Eelde is de regio Londen al jaren een van onze focusgebieden. De uitbreiding van de vluchten zorgt voor een verhoogde bereikbaarheid en een verhoging in het bezoek van (zakelijke) toeristen aan Groningen. Wat uiteraard goed is voor de economie van de regio!”

Nieuwsarchief