DNV GL investeert in nieuw duurzaam hoofdkantoor in Arnhem

14 nov 2014

DNV GL (voorheen KEMA) heeft een overeenkomst getekend met TenneT voor de renovatie, de huur en het gebruik van het voormalige hoofdkantoor van TenneT op het Business Park Arnhems Buiten. Het gebouw wordt gerenoveerd en verbouwd tot een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. De oplevering van het gebouw staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. Het wordt het nieuwe hoofdkantoor van DNV GL's energietak, waar wereldwijd 2.500 energie experts werken, en het grootste kantoorgebouw van DNV GL in Nederland.

De nieuwe locatie zal circa 400 medewerkers van DNV GL huisvesten die nu nog in meer dan 12 panden op het Business Park Arnhems Buiten gevestigd zijn. "De nieuwe werkomgeving, waar onze adviesdiensten, research & innovatie, een deel van onze kleinere laboratoria en het wereldwijde energie hoofdkantoor bij elkaar worden gebracht, zal de samenwerking en verbinding tussen onze energie experts stimuleren. Ik ben er van overtuigd dat ons nieuwe hoofdkantoor ons een werkomgeving biedt die innovatiever en duurzamer is", aldus David Walker, CEO van DNV GL Energy.

De nieuwe locatie omvat ongeveer 10.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte. Het gebouw krijgt een Energielabel A, onder meer door toepassing van warmte- en koudeopslag, zonnepanelen, HR+++ glas en een zeer efficiënt verwarmings- en koelingssysteem. De KEMA laboratoria voor hoogspanningstesten, die ook onderdeel zijn van DNV GL en op hetzelfde terrein zijn gevestigd, verhuizen niet mee.

DNV GL's investering in een nieuw duurzaam hoofdkantoor in Arnhem, naast de lopende investering van 70 miljoen euro in het KEMA 'Superlab' in Arnhem dat in 2016 klaar zal zijn, tonen de verbondenheid van DNV GL met de energietak en de verdere ontwikkeling van activiteiten in Arnhem en Nederland in het algemeen.

Over DNV GL
DNV GL heeft als doel leven, bezit en milieu te beschermen en helpt daarmee organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun onderneming te bevorderen. DNV GL biedt certificering, classificering en technische zekerheid, samen met software en onafhankelijke deskundige adviesdiensten aan de energie, maritieme, olie & gas industrie. Het levert ook algemene certificeringsdiensten aan klanten in een breed scala van andere industrieën. DNV GL, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1864, is wereldwijd actief in meer dan 100 landen met 16.000 experts die zich inzetten om klanten te helpen de wereld veiliger, slimmer en duurzamer te maken.

DNV GL in de energie-industrie
DNV GL heeft de expertise van KEMA, Garrad Hassan, DNV en GL Renewables Certification gebundeld in DNV GL - Energy. In de energie industrie levert DNV GL wereldwijd erkende test-, inspectie- en adviesdiensten aan de energie waardeketen. Dit omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, opslag van energie, slimme netten, advies voor energie markten, regelgeving en duurzaam energie gebruik. De 2.500 energie-experts van DNV GL ondersteunen klanten over de hele wereld in het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Voor meer informatie: www.dnvgl.com/energy.

Bron: DNV GL

Nieuwsarchief