Discoverytruck blijft nog jarenlang scholieren trekken

01 jul 2014

De afgelopen tien jaar is hij al 1050 keer naar scholen in binnen- en buitenland geweest, maar de Discoverytruck van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het einde nog niet in zicht. Nog zeker drie jaar moet hij scholieren warmmaken voor een studie in de natuurwetenschappen.

Maandag werd bekend dat het sponsorcontract met GasTerra is verlengd. Die was de afgelopen drie jaar ook al sponsor. GasTerra vindt het belangrijk dat de missie doorgaat, omdat de ervaring leert dat scholieren relatief weinig weten over energie, maar dat de vraagstukken waar de wetenschap nu voor staat, een verhaal van de lange adem is. De scholieren van nu moeten daar verder invulling aan geven, aldus GasTerra.

Energie centraal

In de Discoverytruck staat het thema energie dan ook centraal. De scholieren experimenteren er bijvoorbeeld met het opwekken van energie uit zonlicht of trillingen. Later komen de leerlingen ook op bezoek bij Science LinX, het interactieve science center van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen in Groningen.

Met het voertuig werft de RUG niet alleen Nederlandse leerlingen, het gevaarte gaat ook de grens over. Zo rijdt de Discoverytruck in september naar Denemarken en ook Duitsland staat op het programma.

 

Bron: RTV Noord

Nieuwsarchief