Zaterdag 25 oktober - De Nacht van de Nacht

26 sep 2014

Op zaterdag 25 oktober 2014 organiseren De Natuur en Milieufederaties de tiende editie van de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht vragen we aandacht voor het belang en de schoonheid van een donkere nacht. Overal in het land worden lichten gedoofd en vinden publieksactiviteiten plaats. We weten steeds meer mensen te bereiken en enthousiast te maken. In 2013 namen door heel het land ruim 34.000 mensen deel aan de verschillende activiteiten!

Laat het donker, donker

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer en raken nachtdieren in de war. Ook heeft het invloed op de nachtrust van mensen. De Natuur en Milieufederaties maken zich daar zorgen over. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen we duisternis in Nederland terugkrijgen en energieverspilling en de vaak onnodige lichthinder tegengaan. Natuurlijk is licht ook belangrijk en sfeervol. Maar er kan veel slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding komt.

Wat kunt u doen?

Deelname houdt in dat in de nacht van zaterdag 25 oktober de verlichting van uw bedrijfsruimte, buitenreclame en/of de buitenverlichting geheel of gedeeltelijk wordt gedoofd. Daarmee levert u een bijdrage aan het behoud van duisternis in uw omgeving en profiteert u van de vele voordelen! Naast de publiciteit die het oplevert, biedt het namelijk ook veel besparingsmogelijkheden.

Vorig jaar is de Nacht van de Nacht mede dankzij de inzet van veel ondernemers een groot succes geworden. In de provincie Groningen deden tientallen bedrijven en instellingen mee. Graag nodigen we u (ook) dit jaar uit om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht 2014. 

Meedoen?

Wilt u bijdragen aan een donkere nacht, meldt u dan aan voor de Nacht van de Nacht 2014 via j.wolkorte@nmfgroningen.nl of kijk op http://www.nachtvandenacht.nl/ voor meer informatie.

Nieuwsarchief