De Boekelermeer wint Award Beste Bedrijventerrein

21 okt 2015

De jury beoordeelde een shortlist van 15 bedrijventerreinen aan de hand van ingevulde deelnameformulieren, facts & figures en extra wervingsmateriaal op basis van drie kerncompetenties: economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid.

Economisch sterk

De beoordeling van die drie kerncompetenties leidde tot de nominatie van de Boekelermeer voor de titel ‘Beste Bedrijventerrein van Nederland.’ De jury was unaniem en beoordeelde de Boekelermeer in termen van economisch sterk, duurzame aanpak en zeer aantrekkelijk. Juryrapport: “Het groene karakter is omarmd en rond de gasopslag ontstaat een heus Energy Innovation Park. Die focus en uitzonderlijke regionale acquisitie levert ze internationale toppers op. Maar ook duurzaamheid, door onder andere de restwarmte van de huisvuilcentrale te gebruiken. Boekelermeer weet als beste concrete resultaten te benoemen. De grondprijs is gelijk gebleven, er is veel grond verkocht en de uitstraling is van zeer hoog niveau.(…) Een verdiende winnaar.”

Blikvangers

Wethouder Victor Kloos (OPA): ‘Ik ben heel erg blij met deze landelijke erkenning. Boekelermeer is al jaren het beste terrein van de regio. Het samengaan van een goede ligging ten opzichte van Schiphol, centraal in Noord-Holland, een goede ontsluiting via A9 en blikvangers als het AZ-stadion, TAQA , Eriks en de vuilverbrandingsinstallatie HVC (inclusief windmolens) maken de Boekelermeer een gewilde vestigingslocatie, waar bedrijven elkaar ook weten te vinden en versterken.’

Nieuwsarchief