Conferentie European Biogas Association

05 jun 2014

Van 30 september tot 2 oktober vindt de tweede editie van de European Biogas Association (EBA) conferentie plaats. Gerenommeerde internationale sprekers gaan in op alle aspecten rondom biogas, van productie tot politiek. De laatste congresdag kunnen bezoekers een van de twee study tours of de eerste editie van ‘Biomass Gasification Europe 2014’ bijwonen.

Het programma op 30 september en 1 oktober, in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, is zo goed als rond. Naast aandacht voor politieke aspecten zijn er parallelle sessies rondom substraten, biomethaan, digestaat en biogasproductie technologie. Daarnaast is er een netwerkdiner, zijn er postersessies en presenteren verschillende bedrijven zich. Op de uitgebreide sprekerslijst staan onder meer Prof. Dr. Ir. Jaap Kiel (TU Delft/ECN), dhr. Andreas Gumbert (Europese Commissie), Prof. Eberhard Hartung (Haldor Topsoe A/S), Dhr. Ulco Vermeulen (Gasunie) en dhr. Theu Verleun (DSM Biogas).

Study tours

Op 2 oktober kunnen de bezoekers deelnemen aan één van de twee study tours. De eerste tour gaat langs drie biogasinstallaties en duurt een hele dag, met bezoeken aan Schoteroog, De Meerlanden en Waternet/AEB.  De tweede tour duurt een halve dag en brengt een bezoek aan ECN, Nederlands’ grootste energie onderzoeksinstituut. Het volledige programma, inclusief details van de diverse biogasinstallaties en tours, is te vinden op de website.

Aandacht voor biomassa vergassing

Als alternatief kunnen bezoekers ook deelnemen aan de eerste editie van Biomass Gasification Europe 2014 (BGE2014), op 2 oktober in TAQA Theater de Vest. Deze congresdag is volledig gewijd aan biomassa vergassing. Sprekers gaan in op de verschillende routes, met aandacht voor zowel  thermochemische conversie als het gebruik van syngas. Ook het Expertisecentrum voor Biomassa Vergassing, één van de speerpunten van de Energieregio Noord-Holland Noord, komt aan bod. Alle bezoekers van BGE zijn bovendien van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk diner, voorafgaand op woensdag 1 oktober.

Aanmelden

Registreren kan online via de online registratieservice. Als relatie van Energy Valley kunt u gebruik maken van de registratiecode EV2eba. Bezoekers die zich voor zowel BGE als het hoofdcongres registreren, ontvangen een aantrekkelijke korting. De study tours kunnen alleen in combinatie met het hoofdcongres geboekt worden.

EBA organiseert het congres samen met co-hosts Energy Valley en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aan BGE2014 werken daarnaast ook nog de gemeente Alkmaar, de Provincie Noord Holland, ECN, Taqa, IN Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord mee. Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op de website.

 

Foto: Agata Przadka

Nieuwsarchief