Provincie Drenthe steunt wederom scholencompetitie energie besparen

13 okt 2014

De stichting Energy Challenges daagt scholen in Drenthe uit om de beste campagne voor energiebesparing en duurzaamheid te maken. Om dit voor de komende jaren mogelijk te maken heeft Energy Challenge een leningovereenkomst met de provincie Drenthe gesloten.

Harry van Ommen, directeur van de Stichting Energy Challenges Drenthe, heeft de leningovereenkomst ondertekend met Henk van de Boer, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Voor de komende 3 jaren kan Energy Challenges rekenen op een totale steun van €372,500,-. Dit maakt de start mogelijk voor nieuwe Energy Challenges op Drentse scholen.

Enthousiasme voor energie
Energy Challenges daagt jongeren uit om slim met energie om te gaan. Techniek en gedrag komen samen en de jongeren maken het verschil! Primair, voortgezet en MBO-onderwijs kunnen deelnemen in het project om hun school te verduurzamen. Door het vergroten van kennis over energie, duurzaamheid en techniek worden jongeren meer bewust en enthousiast over deze onderwerpen. Het wedstrijdelement zorgt voor een proactieve houding en levert tegelijk een flinke energiebesparing voor het schoolgebouw op.

Kick-off 9 januari 2015
Op 9 januari start de tweede Energy Challenge met een heuse Kick-off voor alle deelnemers. Tijdens deze kick-off wordt ook een zogenaamde reporter bekend gemaakt. Deze reporter is tijdens de campagne erg belangrijk voor de deelnemers. Hij of zij reist, belt, skyped en appt de hele regio door om alle teams in beeld te brengen. Een slim team kan op deze manier veel baat hebben bij de reporter. De reporter deelt tijdens de campagne de maximaal 7 te verdienen sterren uit aan de deelnemers. Een onafhankelijke jury bepaalt de uiteindelijke winnaar op basis van het aantal behaalde sterren. Er wordt één hoofdprijs uitgereikt voor de beste campagne. Daarnaast worden er deelprijzen gegeven voor bijzondere prestaties voor specifieke sterren. In de loop van de campagne wordt bekend gemaakt wat de prijzen zijn! Volg de website van Energy Challenges voor de laatste informatie over de campagne. Tevens bevindt zich hier informatie over de sponsoren en de mogelijkheid om zelf sponsor te worden.

Enorme groei
In augustus 2013 is gestart met de uitvoering van de eerste Energy Challenges in Drenthe. Aan deze eerste editie deden vier scholen mee, welke op 20 juni jl. werd gewonnen door OBS De Anbrenge uit Erica. Dit schooljaar gaan 29 scholen in Drenthe via Energy Challenges de strijd met elkaar aan. De snelle groei komt door de grotere bekendheid bij de Drentse gemeenten en schoolbesturen, en de opbouw van een scholennetwerk.

Bron: Provincie Drenthe

Nieuwsarchief