Carrières aan Zee geslaagd evenement

01 apr 2014

De eerste editie van 'Carrières aan Zee', het voorlichtingsevenement voor scholieren en belangstellenden op het gebied van offshore energie (olie, gas, wind, getijden) en maritieme techniek (scheepsbouw, scheepvaart, Koninklijke Marine), is goed bezocht.

Er kwamen ruim 2100 scholieren in klassikaal verband. Daarnaast vonden ook een kleine duizend losse bezoekers hun weg naar WillemsoordGerichte bezoekers en andere belangstellenden konden kennismaken met de verschillende sectoren om zelf te ervaren hoe uitdagend en leuk het is om in deze industrie te werken en daar een carrière in op te bouwen.
 
De organisatie, Maritime Campus Netherlands (MCN), spreekt van een groot succes, daar het verwachte bezoekersaantal met ruim 35% werd overschreden. MCN-directeur Marja Doedens: “Het was geweldig. Goede sfeer, goede samenwerking en dan zoveel scholieren en belangstellenden, dat is precies wat we wilden bereiken. Allemaal mensen nader kennis laten maken met technische en maritieme carrières en opleidingen en vooral laten zien hoe leuk het is om in deze sectoren te werken. Dit willen we volgend jaar zeker weer gaan doen en dan nog beter en groter.”
 
De dag werd feestelijk geopend door Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam en wethouder Kees Visser. Er was heel veel te beleven voor de jonge bezoekers die veelal met hun hele klas naar het evenement kwamen. De toekomstige medewerkers en klanten van deze industrie troffen daar niet alleen het bedrijfsleven aan, maar ook onderwijs-, onderzoeks-en overheidsinstellingen.
Er waren tal van activiteiten, zowel binnen als buiten, die een goed beeld gaven van wat de richting techniek uiteindelijk te bieden heeft zoals de brugsimulator, de offshore windgame en diverse demonstraties van de onderzoeksinstellingen. Ook kon men zelf een op schaal gemaakt bevoorradingsschip besturen en een reddingsboot bekijken. Zo bood iedere exposant een interessante activiteit aan.

Nieuwsarchief