Bouwaanvraag ingediend voor aanleg zonnepark Groningen Airport Eelde van ruim 20 hectare

18 mrt 2016

GroenLeven-Zonneparken Nederland heeft bij de gemeente Tynaarlo een bouwaanvraag ingediend voor de aanleg van een zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde. Het zonnepark is gepland in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan. Het gaat om een totale oppervlakte van ruim 20 hectare met meer dan 77.000 zonnepanelen.

De opbrengst van de zonnepanelen staat gelijk aan een gemiddeld elektriciteitsgebruik van 5500 huishoudens. Daarmee past dit initiatief goed bij de duurzaamheidsambities van samenwerkende partijen GroenLeven-Zonneparken NL, Groningen Airport Eelde, de Gemeente Tynaarlo en de Provincie Drenthe.
 


Ambitie voor de toekomst: Energielandgoed
Het zonnepark moet op termijn onderdeel worden van een Energielandgoed. De ambitie is rondom de start- en landingsbanen een landschapspark te maken gericht op allerlei vormen van groene energieproducten. De samenwerkende partijen vragen omwonenden, onderwijsinstellingen en andere relevante organisaties bij te dragen aan de uitwerking en realisatie van dit idee.

Omgevingsvergunning
Voor de aanleg van het zonnepark is een omgevingsvergunning nodig. Reageren op de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kan van donderdag 24 maart tot en met woensdag 4 mei 2016. Meer informatie staat vanaf 24 maart op www.tynaarlo.nl. De stukken zijn vanaf 24 maart ook in te zien in het gemeentehuis te Vries, Kornoeljeplein 1.

Inloopmarkt op donderdag 7 april
Op donderdag 7 april tussen 19:00 uur en 21:30 uur is er een inloopmarkt in het luchthavenrestaurant aan de Machlaan 12 te Eelde. Tijdens de inloopmarkt kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden meer informatie krijgen over het zonnepark.

 

Nieuwsarchief