Biomassacentrale Eneco: duurzame stroom voor 120.000 huishoudens

19 nov 2013

De nieuwe energiecentrale van Eneco in Delfzijl kan mogelijk al in januari duurzame energie gaan produceren. Dat meldt Groningen Seaports in haar blad

De verwachting is dat eind januari 2014 de grootste biomassacentrale van de Benelux, Eneco Bio Golden Raand, officieel wordt geopend. Recentelijk heeft de oplevering plaatsgevonden. De bouw is binnen de gestelde doelstellingen voltooid. De centrale levert groene energie voor circa 120.000 huishoudens en past in de strategie van Eneco om de energievoorziening te verduurzamen. Het bedrijf produceert een steeds groter deel van de elektriciteit voor haar klanten met windturbines, zonne-installaties en biomassa.

De nieuwe biomassacentrale op industrieterrein Farmsum te Delfzijl is met een capaciteit van 49,9 Megawatt de grootste en meest efficiƫnte biomassacentrale in de Benelux. AkzoNobel Industrial Chemicals is een grote klant en neemt de helft van de opgewekte elektriciteit af. De centrale, die als materiaal snippers van gerecycled hout gebruikt, biedt werkgelegenheid aan 30 medewerkers.

Bron: Groningen Seaports

Nieuwsarchief