Baanbrekende technologie voor bio-LNG uit gras in Terapelkanaal

08 mrt 2015

Terapelkanaal krijgt een Green Goods Farm die gas gaat verwekken tot onder andere bio-LNG, veevoeder en bioplastics. Dat maakte het bedrijf HarvestaGG uit Lelystad vandaag bekend.

HarvestaGG noemt de techniek de het bedrijf gebruikt baanbrekend en zegt dat het de boeren nieuwe perspectieven biedt. De Green Goods Farm gaat direct werk leveren voor twintig mensen en indirect voor nog eens vijftien. Ongeveer 200 akkerbouwers gaan gras leveren aan de farm. De bedoeling is dat in de provincies Groningen en Drenthe uiteindelijk vier of vijf van dergelijke bio-boerderijen zullen verrijzen en in Noord-Friesland één. In het hele land wil HarvestaGG 24 Green Goods Farms oprichten.

Een groot aantal partijen heeft zich aan het project verbonden. Zondag werd daartoe een overeenkomst getekend in de skybox van de Energy Valley Topclub in de Euroborg. Een van die partijen is Stichting Energy Valley.

In totaal is er 55 miljoen euro nodig om één Green Goods Farm te kunnen opzetten. Dat geld komt van investeerders en banken. Gasunie gaat de productie van bio-LNG verzorgen en legt daartoe tussen de 10 en 12 miljoen euro op tafel. Directeur Vogelaar van HarvestaGG gaat ervan uit dat in mei de complete financiering van het project rond is.

Nieuwsarchief