Arends Techniek profiteert van vraag naar zonnepanelen in Egypte

12 dec 2013

 

Zonnepanelenspecialist Arends Techniek uit het Drentse Tweede Exloërmond, dat eerder deze week de FD Gazelle won voor de snelst groeiende onderneming in Nederland, heeft zijn groei  voornamelijk te danken aan de Egyptische markt.  

Arends Techniek zag in 2012 de omzet groeien van 1,5 ton naar bijna 2 miljoen euro. Het bedrijf werd in 2010 gestart door Edwin Arends. Pas een jaar later werd het bedrijf actief op het gebied van verkoop en installatie van zonnepanelen.

De Drenten zaten met zonnepanelen al in een groeisegment, maar sinds ze Egypte hebben ontdekt, gaat het Arends helemaal voor de wind. Het bedrijf heeft daar een project van 5 Megawatt, wat neerkomt op ongeveer 17.000 zonnepanelen. Volgens bedrijfsleider Johan Velner is dat heel veel. ‘Vooral als je bedenkt dat we dit jaar in Nederland voor 1,7 Megawatt hebben verkocht.’ Volgens Velner is er veel belangstelling uit Egypte omdat er veel behoefte is aan energie terwijl de levering vaak een probleem is. Bijkomend voordeel: er is veel zon.

En waarom Egyptische bedrijven die kans niet oppikken? Volgens Velner komt dat omdat ze daar niet de organisatiekracht hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief